OMHV visszajelzések

OMHV reakciók Kovács András tárgyaihoz

SZTGUI

10/10. Jöhetnek a hater-ek és a sírások, megvallom megtudod f*ngatni a prog 3-as zh DE nem volt benne semmi olyan, ami nem volt leadva, csak elvárt egy afféle proaktív gondolkodást, hogy a dobozon kívülről is lássuk a dolgokat. Szerintem jól vezeti a prog 4-et, jó kezekbe került a tárgy. Jól magyaráz, részletes, például a “scrum” ismertetésénél való bevágott videó egy sorozatból speciel megragadta a figyelmem és segített átlátni a dolgokat. Az a réteg, aki ezt az egyetemet elakarja végezni és tesz érte, szerintem hálás Neked Kovi. Sírók, meg bukók mindig lesznek, sajnos tükrözi hogy a hallgatók sem szentek és sokszor visszaélnek a névtelen, telhetetlen fikázási lehetőséggel. Én elégedett vagyok a tanítás színvonalával és az iránnyal is. (A Workshop kurzusra a jövőben lehetne több kurzus lehetőség, mert 0.01 másodperc alatt betelt)

Köszi, szeptemberben HFT-n már 50%-50%-ra tervezem a workshopos és a hagyományos kurzusok számát.

Nagyon kedves és segítő kész. Rengeteg lehetőséget ad a tanulásra és mindig elérhető.

Köszi!

a videós anyagok kifejezetten jó minőségűek, abszolút érthetőek. Az oktató munkája kiemelkedő színvonalú.

A videók nekem nagyon tetszenek.

Egybevettem a két véleményt, köszönöm! Igyekszem a jövőben is ezt a minőséget produkálni!

Túl sok az elvárás vagy követelmény a tárgyhoz. pl 3 féléves + zh egy “3” kreditért sok arról nem beszélve követelmény nulla jelenlét fölösleges a laborokon és a js rész csak egy értelmetlen kitérő nem is jut rá elegendő idő a nem is foglalkoztunk vele eddig szerintem felesleges

Köszi a véleményt. Bár ezt nyugodtan jelezheted évközben is, nyitott vagyok ilyen kritikákra és szívesen ötletelek róla, hogyan lehetne másképp. De sose kerestek meg ilyenekkel. Gondolatok ide: nem 3, hanem 5 kredites a tárgy. A 6 kredites SZTF1-en írsz 4-6 kiszh-t, 2 nagyzh-t, 1 ea zh-t, egy félévest, egy vizsgabeugrót és egy szóbeli vizsgát teszel. Ez 1 otthoni aktivitás és 9 db felügyelet melletti számonkérés. Ehhez viszonyítva eggyel kevesebb kreditért egy zéhát kell írnod felügyelet mellett és egy írásbeli vizsgát. Ezen kívül 3 otthoni feladat van. A féléves az féléves, a két házi viszont kb. 3-3 órás feladat és végigcsinálom veled videóban, szóval gondolkodni sem kell csak Alma osztály helyett Narancs osztállyal megcsinálni. „követelmény nulla jelenlét fölösleges a laborokon” à sorry de ezt nem értem. JS rész: a tárgy gyakorlati részének neve: Grafikus Felhasználói Interfész tervezése. Az iparban jelenleg WPF és JS az elterjedt grafikus felhasználói felületek fejlesztésére, céges kapcsolataink javaslatára emeltük az anyagba. Lesz folytatása kötválként.

Hasznos, olyan dolgok hangzanak el, amiket aktuális munkahelyhez applikálás során elvárnak.

Köszi, körülbelül 100 céggel állunk kapcsolatban, főleg az ipari igényeket akarná a HFT és az SZT&GUI kielégíteni. Amellett, hogy egyetem vagyunk és a tudományos irány a fő csapásvonal, a piacnak is néhány tárggyal képezzük az utánpótlást.

1 ZH 1 Játékfejlesztés projektfeladat és 2 Házi kicsit túlzás egy “3 kredit” értékű tantárgy követelményének.

Még mindig 5 kredit 😊 Amúgy elmesélek egy titkot, valamilyen túlbuzgó ötlettől vezérelve az időnként lesajnált KGK-ra beiratkoztam gazdmen levelező szakra, mert érdekel a gazdaság is. Ez 3 féléve volt. Kb. 12 tárgyam volt az adott félévben és amikor összeírtam egy papírra, hogy melyik tárgyból mikor milyen esszét kell leadni, mikor lesz zh, hány ezer tesztet kell kitöltenem a moodleben, akkor 113 db feljegyzés volt a lapomon. 2 kredites tárgyacskára kellett vagy 4 esszé meg 14 x 30 tesztkérdés meg final teszt meg majd lesz írásbeli vizsga. Kiiratkoztam azóta…de nézzünk kicsit a niken magunkba…nem vagyunk lusták egy csöppet?

Játék fejlesztést teljesen feleslegesnek tartottam. Még az online videóba is több megakadás volt és több vicces vágás. Inkább tölthetnénk tényleg valami hasznosabbal ezt az időt, amit a való életben is hasznosítani tudnánk. A Javascript és még a wpf eleje tetszett, de tényleg inkább angular vagy valamit megnézhettünk volna, mint egy halott amúgy se játék fejlesztésre alkalmas eszközön írnánk egy nagyon ócska játékot és még a logikája és a rétegzése is teljesen rossz.

Igazad van! És bevallom, k*rvára nem érdekel a játékfejlesztés :D. Soha egy pacmant nem írtam magamtól, mert nem izgat. Szóval igen, jól láttad a videóban, hogy nincs benne nagy rutinom. (Ellenben mondjuk a WPF-el vagy a JS-el). Évek óta küzdök ellene, hogy NE LEGYEN az anyagban, de széllel szembe pisálok, mert a kollégáim és a főnökeim mindig többen vannak amellett, hogy legyen. Abban igazuk van viszont, hogy a hallgatók többsége eddigi évek során örömét lelte a csoportos játékfejlesztős féléves feladatban és bitang szép játékok születtek a versenyeken. Félek attól, hogyha kiveszem, akkor ennek a tárgynak megölöm az élményfaktorát. Biztosan mindenki örömét fogja lelni abban, hogy ügyviteli alkalmazásokat írunk angularban?

Egyáltalán nem értem, hogy minek tanulunk játék fejlesztés. Valami hasznosabb idővel is eltőlthetnénk ezt a tantárgyat. Rétegzés rétegzés rétegzés… Ezt értem, hogy nagyon fontos nem is vagyok ellene. De az kicsit vicces, hogy rétegezni kell és a tanórákon utoljára “normális rétegzett” alkalmazást sztf3 láttunk és készítettünk el órán. Ez egy nagyon jó írány elv, csak szerintem sokkal többet kéne gyakorolni egy hallgatónak ezt. Remélem ezt át fontolják és újra tervezik ezt a tárgyat és nem ez a komment lesz az amit nevetve fognak nézni, hogy ezt a hallgatót hívják “Balfasznak”. Ilyenkor egy kicsit elgondolkozhatnánk, hogy hoppá lehet, hogy nem az a 300-400 hallgató volt hülye, aki úgyan ezt a problémát fejti ki.

Játék: lásd előző értékelés + válaszom. Rétegzés: naaaa, hát azért az egész SZT+GUI is a normális rétegzésről szólt. Sokkal többet kéne gyakorolnia a hallgatóknak ezt, így van! De gyakorolni maguktól kell, én ebben hogy segítsek, azon kívül, hogy gyártom a tananyagot és az én két laboromon végiggyakoroltuk a félévet. Hogyan tudok ebben többet segíteni? Hoppá, hol van ez a 300-400 hallgató akinek ugyanez a gondja? A nálam gyakon lévő 48 ember nem jelezte, pedig elég közvetlen volt a viszony, konzultáción nem merült fel még senkitől. Mutogatsz a hallgatóság 100%-ára, hogy mindnek ez a baja. Ezzel óvatosan. Biztos így van? Viszont, ahogy látom, ez az értékelés gazdinfóról jött, ahol 27en vagytok. Elhiszem, hogy tőletek ez a témakör távol áll, de a tantervet nem én írom. A tanterv akkor született, amikor bsc hallgató voltam és eszembe sem jutott, hogy én bármikor oktatni fogok bármit. Na akkor a gazdinfó tantervbe be lett írva ugyanez a tematika. Ez ellen én semmit nem tehetek, nekem parancsba van adva fentről, hogy aki erre a tárgyra jár az egyformán kék. Hogyha a te környezetedben a gazdinfón ugyanazon a véleményen vagytok az tök oké, de ne vetítsük ki a nikesekre pls. Viszont ajánlom azt a stratégiát, hogy kezdeményezzetek párbeszédet a KGK vezetőséggel, hogy az F tantervben mást tanítsunk nektek. Én tanítanék nektek szívesen wordpress-t pl. vagy Low-code platformokat. De mióta gazdinfó szak van egy bitnyi megkeresés sem jött, hogy mást szeretnétek tanulni. De tőlem csináljunk egy kerekasztal teams beszélgetést és mondjatok ötleteket.

Több worshop kurzust kellene indítani a jövőben, hogy minél többen megtapasztalhassák mennyire jó és tanulságos önerőből összerakni a programokat és nem csak lemásolni a tanár megoldását.

Rajta vagyok 😊

ASP.NET és MVC

Gondosan összeállított anyagból tanít, lelkiismeretesen megtartja az óráit. A hallgatók számíthatnak a segítségére, emailekre gyorsan válaszol.

Köszi!

Konkrétan a 4 félévvel ezelőtti videok vannak fent az órák megtartása helyet azt lehetett nézi ( bár volt lehetőség bemenni de 2 embernek “nem szeretet volna” órát tartani így maradtak a videók)

Na a tisztánlátás végett. Lehetett választani, hogy bejöttök órára vagy a 4 félévvel ezelőtti videókat nézitek. 10 alkalommal tartottam órát átlag 6-8 főnek, (+lesz még zh, ff bemutatás) 1x előfordult, hogy csak ketten jöttetek, de nem tartottam meg. Egyszer elmaradt, mert kötelező ülésen vettem részt. Amit leírtál konkrétan hazugság és rágalmazás. Amúgy ez egy választható tárgy, ha nem tetszik, akkor nem kell választani.

HFT

Nagyon szuper videóanyagokat kaptunk, nagyon jó gyakorló feladatokkal. Az MVC-s demonstráció különösen tetszett, hátha jövőre prog4-en már azzal fogunk dolgozni. 🙂

Ha PROG4-en nem is, de két választható tárgyra nyújtottam be indítási igényt. Egy Backend és egy Frontend fejlesztés nevűre. A Backenden MVC lesz 5-6 alkalommal és API részletesebben.